Søg

Klosterfruens syltetøjsbusk flødeis

Hjemmelavet flødeis


Her i oktober modner skærmsølvblad også kendt som klosterfruens syltetøjsbusk men hvad kan man eller slave af dette unikke bær som mange stadig ikke kender til?
Jo nu skal du bare se! vi har været i gang med at lave en flødeis, med skærmsølvblad bær af sorten Fortunella. Der kommer med store gule bær, der har en fin balance mellem sød/syrlig og aromatisk.

Du behøver ikke en ismaskine til denne opskrift, men det er noget nemmere med en.

INGREDIENSER

1 kg skørmsølvblad bær
2.5 dl sukker
1 stk vaniljestang
1 dl sødmælk
2 dl piskefløde
4-6 stk æggeblomme

Først laver vi frugtmassen, ved at juice bærrene, det gør vi for at slippe for kernerne (man kan også bare sigte ismassen)
Juicen hældes i en gryde, ved halv styrke og tilsætter 1 dl sukker, når massen begynder at boble op, tager vi den fra varmen og skimmer skummen fra.
dernæst tages den til side og køles ned.

Ismassen laves ved at man blander mælk, fløde og vanilje i en ny gryde og varmer det op ved lav varme, til at den danner små bobler rundt i kanten. mens det varmer op skal vi have gang i æggemassen, tag 4-6 æggeblommer og pisk med 1.5 dl sukker til den bliver luftig og tyk.

Når mælk og fløden er kølet lidt ned efter den har dannet de små bobler, er det tid til at blande frugtmassen sammen med og dernæst æggemassen.
det er vigtigt at det ikke er for varmt når æggemassen blandes i, for ellers risikere man at det skiller.

Når hele ismassen er blandet sammen, skal man varme det op igen, til at temperaturen kommer op på 82-84 grader.

Nu er issen klar til at komme i en ismaskine eller i fryseren. hvis man vælger fryseren, skal man røre i massen ca hver halve time, så den ikke krystalliseres så du stadig, ender med en blød og cremet is.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

er ved at blive tilføjet til kurven

Produktkategorier

Søg
Close this search box.

Danmarks mest bæredygtige planteskole