Ingredienser:
500 g loganbær
500 g sukker
500 ml vand
Saft fra 1 citron (valgfrit, for ekstra frisksmag)
Fremgangsmåde:
Forbered loganbærrene:
Vask loganbærrene grundigt og fjern eventuelle stilke.
Kog siruppen:
Kom loganbær, sukker og vand i en gryde og bring i kog under omrøring.
Skru ned for varmen og lad det simre i 20-30 minutter, indtil bærrene er møre og saften er frigivet.
Si blandingen:
Hæld blandingen gennem en fin si eller et klæde for at fjerne bærrester og kerner. Pres forsigtigt for at udvinde så meget saft som muligt.
Tilsæt citronsaft (valgfrit):
Hvis du ønsker en friskere smag, tilsæt saften fra en citron og rør godt.
Kog siruppen ind:
Hæld den siede væske tilbage i gryden og lad det koge ind på lav varme i 10-15 minutter, indtil siruppen har en tykkere konsistens.
Opbevaring:
Hæld den varme sirup på steriliserede flasker eller glas og luk dem godt.
Opbevar siruppen i køleskab, hvor den holder sig i flere uger.
