Klimaplanter.dk

Loganbærsirup

Ingredienser:

500 g loganbær

500 g sukker

500 ml vand

Saft fra 1 citron (valgfrit, for ekstra frisksmag)

Fremgangsmåde:
Forbered loganbærrene:

Vask loganbærrene grundigt og fjern eventuelle stilke.

Kog siruppen:

Kom loganbær, sukker og vand i en gryde og bring i kog under omrøring.

Skru ned for varmen og lad det simre i 20-30 minutter, indtil bærrene er møre og saften er frigivet.

Si blandingen:

Hæld blandingen gennem en fin si eller et klæde for at fjerne bærrester og kerner. Pres forsigtigt for at udvinde så meget saft som muligt.

Tilsæt citronsaft (valgfrit):

Hvis du ønsker en friskere smag, tilsæt saften fra en citron og rør godt.

Kog siruppen ind:

Hæld den siede væske tilbage i gryden og lad det koge ind på lav varme i 10-15 minutter, indtil siruppen har en tykkere konsistens.

Opbevaring:

Hæld den varme sirup på steriliserede flasker eller glas og luk dem godt.

Opbevar siruppen i køleskab, hvor den holder sig i flere uger.

Galleri: