Ingredienser:
2 kvæder (skrællet, kernehus fjernet og skåret i stykker)
1 liter vand
100 g sukker (juster efter smag)
Saft fra 2 citroner
Isterninger
Friske mynte- eller citronmelisseblade (til pynt)
Fremgangsmåde:
Lav kvædesirup:
Kom kvædestykkerne i en gryde med 500 ml vand og bring i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre i 15-20 minutter, indtil kvæden er blød.
Blend kvæden med kogevandet til en glat puré og si den gennem en fin si for at fjerne eventuelle stykker.
Kom puréen tilbage i gryden og tilsæt sukker. Rør under opvarmning, indtil sukkeret er opløst. Lad siruppen køle af.
Bland lemonaden:
Bland den afkølede kvædesirup med de resterende 500 ml vand og citronsaft i en kande.
Smag til og tilsæt mere sukker eller citronsaft, hvis nødvendigt.
Server:
Fyld glas med isterninger og hæld kvædelemonaden over.
Pynt med friske mynte- eller citronmelisseblade.
Server straks som en forfriskende drik.