Klimaplanter.dk

Kirsebærsovs af surkirsebær

Ingredienser:

300 g surkirsebær (friske eller frosne)

100 g sukker (juster efter smag)

100 ml vand

1 tsk maizena (blandet med 2 spsk koldt vand)

1 stykke vaniljestang eller 1 tsk vaniljeekstrakt (valgfrit, til søde retter)

1 spsk citronsaft (valgfrit, for ekstra syrlighed)

Fremgangsmåde:
Kog kirsebærrene:

Kom surkirsebær, sukker og vand i en gryde og bring i kog.

Skru ned for varmen og lad det simre i 10-15 minutter, indtil bærrene er møre og saften er frigivet.

Tilsæt tykkelse:

Rør maizena ud i 2 spsk koldt vand, til der ikke er klumper.

Tilsæt maizena-blandingen til kirsebærsaucen under omrøring, indtil saucen tykner.

Smag til:

Tilsæt citronsaft, hvis du ønsker en ekstra syrlig smag.

Hvis du laver en sød sauce, kan du tilsætte vaniljestang eller vaniljeekstrakt for en aromatisk note.

Si saucen (valgfrit):

Hvis du foretrækker en glat sauce, kan du si den gennem en fin si for at fjerne bærrester og kerner.

Servering:

Server saucen varm eller kold, afhængigt af retten.

Den passer perfekt til pandekager, vaniljeis, yoghurt eller som en skarp sauce til stegt kød som and eller svinekød.

Galleri: