Honningbæris

Ingredienser:

200 g honningbær (haskap)

200 ml piskefløde

100 g sukker

1 vaniljestang

Fremgangsmåde:

Blend honningbær i en foodprocessor, indtil de er mosede.

Pisk fløden stiv sammen med sukker og vaniljeekstrakt.

Vend forsigtigt honningbærmosen i den piskede fløde.

Hæld blandingen i en frysebeholder og frys i 4-6 timer. Rør i blandingen hver time for at få en luftig konsistens.

Server som en forfriskende dessert.

Chutney med vindrue og æble

Ingredienser:

200 g vindruer
1 æble
1 lille løg
2 spsk æblecidereddike
1 spsk honning
½ tsk kanel
½ tsk salt

Fremgangsmåde:

Hak æblet og løget fint.
Læg alle ingredienser i en gryde og kog ved lav varme i ca. 20 minutter.
Rør jævnligt, indtil chutneyen bliver tyk.
Smag til med salt og lad den køle af før servering.

Syltede vindruer med rosmarin

Ingredienser:

200 g vindruer
2 dl æblecidereddike
2 dl vand
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 kvist rosmarin
½ tsk peberkorn

Fremgangsmåde:

Halver vindruerne og læg dem i et steriliseret glas.
Kog eddike, vand, sukker, salt, rosmarin og peberkorn op i en gryde.
Hæld den varme syltelage over vindruerne.
Lad dem trække i mindst 24 timer i køleskabet.

Smoothie med vindrue og banan

Ingredienser:

150 g vindruer
1 banan
2 dl yoghurt eller mandelmælk
½ tsk vaniljeekstrakt
1 tsk honning (valgfrit)

Fremgangsmåde:

Blend alle ingredienser sammen, indtil konsistensen er cremet.
Smag til med honning, hvis det ønskes.
Server straks.

Bagte vindruer med honning og timian

Ingredienser:

200 g vindruer
1 spsk honning
1 spsk olivenolie
1 tsk frisk timian
¼ tsk salt

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C.
Læg vindruerne i et ovnfast fad.
Dryp honning og olivenolie over og drys med timian og salt.
Bag i 15-20 minutter, til druerne bliver bløde og let karamelliserede.
Server som tilbehør til ost eller kød.

Vindruesalat med feta og valnødder

Ingredienser:

200 g vindruer (gerne både grønne og røde)
100 g feta
1 håndfuld valnødder
1 håndfuld rucola
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamico
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Halver vindruerne og smuldr fetaen.
Rist valnødderne let på en tør pande.
Bland vindruer, feta, valnødder og rucola i en skål.
Rør en dressing af olivenolie, balsamico, salt og peber.
Hæld dressingen over salaten og server straks.

Yacon chips

Ingredienser:

2 yacon
2 spsk olivenolie
½ tsk salt
½ tsk chilipulver (valgfrit)

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C.
Skræl yacon og skær den i meget tynde skiver (brug evt. en mandolin).
Læg skiverne på en bageplade med bagepapir.
Pensl med olivenolie og drys med salt og chili.
Bag i 15-20 minutter, til de er sprøde.

Syltet yacon

Ingredienser:

2 yacon
2 dl æblecidereddike
2 dl vand
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk sennepsfrø
½ tsk peberkorn

Fremgangsmåde:

Skræl yacon og skær den i tynde skiver.
Kog eddike, vand, sukker, salt og krydderier op i en gryde.
Læg yaconskiverne i et steriliseret glas.
Hæld den varme syltelage over, så det dækker helt.
Lad det trække i mindst 24 timer i køleskabet.

Yacon smoothie med banan og ingefær

Ingredienser:

1 lille yacon
1 banan
2 dl mandelmælk
1 tsk friskrevet ingefær
½ tsk kanel
1 tsk honning (valgfrit)

Fremgangsmåde:

Skræl yacon og skær den i mindre stykker.
Blend alle ingredienser sammen, indtil konsistensen er cremet.
Smag til med honning, hvis det ønskes.
Server straks.

Bagte yacon med krydderier

Ingredienser:

2 store yacon
2 spsk olivenolie
1 tsk paprika
½ tsk spidskommen
½ tsk salt
¼ tsk peber

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200°C.
Skræl yacon og skær den i stave.
Vend stavene i olie og krydderier.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag i 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde.