Udgivet i Skriv en kommentar

bæredygtighed

Hvad er bæredygtighed?

Bæredygtighed er en udvikling, som handler om at gøre jorden til et bedre sted, til gavn for mennesker og naturen, til de næste generationer.
Det er næsten på alles læber i denne tid, global opvarmning, større økonomiske uligehed, biodiversitetskrise. nogle minder det er pjat mens andre tager det død alvorligt. men heldigvis har politikerne, hørt folkets frustartioner og der virker til at de er blevet mere ambiøse, men er det for at trække stemmer til?
Det skal jeg ikke gøre mig klog på, men der skal ske en drastisk ændring på hvordan vi er som samfund og arbejder sammen med andre lande for at opnå et fælles mål om ‘en bæredygtig fremtid’

og der er sket en stor udvikling de sidste 10 år men der virkelig sket noget de sidste år. Hvor FN er kommet med utallige rapporter fra forskere, der siger at vi ikke kan forsætte med vores konsumeriske velfærd. Vi skal rejse mindre, spise mere lokalt og flere grønsager samt købe mindre nyt.
Men det er også virksomheder der skal være bæredygtige for det er en fremtidsikring for alle
Vi skal bruge cirkulærvirsomheder, social økonimiske virksomheder og miljøbevidste virksomheder, det er en helt ny måde at tænke sin forretning som førhen kun har været præget af at skabe vækst. og vækst kan være godt, afhængig af hvordan vi bruger den, hvis det er at for at skabe mere arbejdskræft eller lette progesser for ikke at slide medarbejder kan det være bæredygtigt men hvis produktionen er belastende skulle man revurdere for alternativer. det hele er med til at give grobund for en bæredygtig fremtid. FN har udarbejdet 17 verdensmål som virksomheder og private kan tage i brug når de skal traffe beslutninger, det er deres 17 bud på hvordan vi redder verden for næste generationer og det er virkelig blevet et omtale emne de sidste par år. klimaplanter bruger den også og har meget fokus på nr 12 (ansvarligt forbrug og produktion) og nr 15 (livet på landet)

Klimaplanter vil gøre sit forsøg på at dele viden inden for det vi har specialiseret sig i: planteproduktion, vi er her ikke bare for at sælge jer planter og andre have relaterede ting. Men vil lære jer hvordan i selv producere planter med succes og hvis i mangler råd og vejledning er i kommet til det rette sted. men det skal også være muligt at få fingrende i vores produkter for det er det der gør vi kan blive ved med at skabe indhold til jer, men det skal ikke være på bekostning af miljøet.
Vi gøre vores bedste for at ændre den nuværende produktion, træde ud hvor andre ryster på hovedet og siger at det er umuligt. vi vil skabe sammenhæng på tværs af virksomheder, samle materialer hvor andre ser affald og skabe positiv indflydelse for vores næste. de skal nemlig have lov til at leve uden frygt, og ha muligheder for at opleve den natur som vi ivrig ødelægger

er økologi og bæredygtighed det samme?

Det korte svar er nej, i fremtiden vil man nok se en blanding f.eks vil konventionel landbrug producere mere og derved mere bæredygtigt end økologi
Men der er ikke taget høje for jordfrugtbarhed, rent drikke vand og biodiversitet og det kan man faktisk sige om begge. Økologi er en bred mærkning som ikke tager højde for bæredygtighed, men der er langt mellem gode økologer for man må gerne sprøjte med godkendte kemikalier, man må gerne pløje jorden til skade for mikroorganimser og andet liv i jorden som orme som i høj grad har betydning for jordens kvalitet og derved jordens egenskaber til at håndtere sygdom, angreb, vand og næringstoffer med andre ord, du får sundere mad.
Man kommer tættere på bæredygtig landbrug gennem biodynamisk og holistisk landbrug som ikke er så udbredt endnu. men det skal nok vinde frem.

Læs mere om hvad vi gør os til den mest prograssive bæredygtige planteskole i Danmark

Spagnumfri dyrkning

Om klimaplanter

Vil du læse mere om tips og ticks så tryk på linket
der bliver også delt en masse viden på video på vores facebook og instagram