Udgivet i Skriv en kommentar

Hjemmelavet trækul

Trækul er træ der er forkullet, enten ved direkte eller indirekte varme
så man for brændt alle trægasser. Trækul kan bruges til at grille med, opvarmning,
smede eller fermentere det i ormejuice og bagefter træflis og savsmuld,
så det bliver inficeret med mikroorganismer for trækul har den fantastiske egenskab ikke at nedbrydes i jorden. men det er et rigtig godt sted for organismer at etabler og reetablere sig.
Trækul holder på vandet som også har sine fordele.

Alle vores planter kommer med fermenteret trækul
for at sikre os at i får den sundeste jord og plante med hjem.

hvordan kan man lave sit eget trækul?

For at lave trækul skal man bruge 2 olietænder man skære bunden ud på den ene,
laver huller rundt i langs bunden på den anden (luft indtræk og indikator på hvor langt ilden er)
fyld olietønden med lufthuller og bund tæt op,  sæt ild til toppen og når bålet har fået fat
sætter man den anden tønde over (afterburner/ skorsten) for at give en renere afbrænding
så vi ikke belaster miljøet mere end nødvendigt når gløderne er nået til bunden (kig ved lufthullerne)
lægger man låg på med en sten oven på og dækker lufthullerne til med sand.

brug altid tørt ubehandlet træ og der skal ikke være synlig røg ved afbrændingen, (hvid okay, sort skidt, ingen godt)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.